» Terug naar vorige pagina

17-12-2013

Is de vacature leidend? Of jouw carrière?

Veel mensen die een loopbaancoach bezoeken, op eigen initiatief, of doorgestuurd door bijvoorbeeld het UWV, blijken vaak niet te weten wat ze willen. Ze zitten thuis, of hebben daar kan op, en laten zich leiden door het aanbod.

Vacatures

Gek genoeg gaan mensen die thuis zitten, via het scannen van vacatures na of ze voldoen aan bepaalde eisen. Ze lopen het lijstje na van taken en eisen en beslissen dan vervolgens of ze wel of niet gaan solliciteren. Er vallen dus heel veel functies en bedrijven of organisaties af, omdat de klant niet voldoet. Vrouwen hebben daar zoals bekend nog meer last van, want zij hebben over het algemeen nog meer het idee dat ze aan alle eisen moeten voldoen alvorens ze gaan solliciteren. Mannen zijn er meer van overtuigd dat ze die vaardigheid nog wel bij leren, of nog beter, helemaal niet nodig hebben..

Loopbaancoaching

Hoe meer de bovenstaande vaardigheid een kunst is geworden, hoe meer de achterdocht voor de goede loopbaancoach. Want die start veel meer met wat wil je, wat kan je,  in welke omgeving bloei jij op en nog beter, waar wil je uiteindelijk naar toe?  Wat moet je dan nog leren? Hoe zou je het kunnen leren? Pas als dat duidelijk is geworden, kan je de wegen er naar toe gaan bespreken.

Doel

Na dit proces blijken banen en vacatures  compleet anders te worden bekeken. Is het nog niet het einddoel, dan kan ik er misschien wel vaardigheden of contacten opdoen, die mijn eigenlijke doel dichterbij brengen….

 

Wilt u meer van dit soort artikelen ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Een paar keer per jaar bundelen wij onze artikelen en verzenden die via de nieuwsbrief.

» Terug naar vorige pagina

Laatste referentie

outplacementtraject

Tijdens het outplacementtraject heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en ik ben er meer achter gekomen waar mijn passie zit. Wat ik vooral heel pretiig vond is dat je me erg gestimuleerd hebt om zelf na te denken. Dat was hard werken maar ik heb wel een duidelijk beeld gekregen van mezelf, wat ik kan en wat ik wil. Mieke, heel erg bedankt!

Lees meer

Inschrijven voor
de nieuwsbrief

Bureau Kaliber
Oosteinde 33
3274 KB Heinenoord

06-29284425
mieke@bureaukaliber.nl

Direct contact

Laat uw gegevens achter op het formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.